Endavant

De la lengua maya aprendieron que no hay jerarquía que separe al sujeto del objeto, porque yo bebo el agua que me bebe y soy mirado por todo lo que miro, y aprendieron a saludar así: Yo soy otro tú. Tú eres otro yo. Eduardo Galeano


Hola! Aquesta és el bloc on trobareu tota la informació que necessiteu per començar les vostres recerques sobre l'època moderna. Recordeu que la proposta és crear un còmic històric ambientat en els segles XVI o XVII. Per poder realitzar-ho necessitareu molta informació sobre aquest moment històric. L'estudi de l'època moderna a Europa, de la seva política, la societat, l'economia, els costums, la religió, les creences, ..., ens donarà moltes pistes per poder imaginar els nostres personatges i les seves vides.

Aquest blog està organitzat de la següent manera:

1. A la columna de l'esquerra trobareu:

a. L'ENIGMA: a l'inici de cada blog temàtic heu de resoldre un enigma relacionat amb el tema que anem a treballar. És com el tret de sortida de la vostra investigació.

b. EL GÈNERE: als segles XVI i XVII el patriarcat, sistema social que es basa en la superioritat de l'home sobre la dona, estava molt vigent. En aquest apartat podreu investigar quines diferències existien a l'època moderna entre dones i homes, a més a més descobrireu quines desobediències a aquest sistema van existir i quins mecanismes de control i repressió es van desenvolupar per mantenir-lo.

c. FICCIONS NOVEL·LA I FICCIONS CINEMA: per a les persones molt interessades a ampliar coneixements, en aquest apartat trobareu un recull de novel·les i de pel·lícules ambientades en aquest moment històric. Cal recordar que els llibres i films històrics poden estar molt ben documentats però no són fonts històriques. Sí ens serveixen, però, per imaginar d'una forma global com fou aquell temps.

d. DOCUMENTS: en aquest apartat trobareu ordenats per temes una sèrie de documents originals de l'època perquè, a partir de la seva anàlisi, pugueu imaginar amb més claredat com pensaven les persones dels segles XVI i XVII. Textos com aquests ens serveixen de font directa per reconstruir el passat.

2. Pestanyes superiors:

TEMPS MODERNS, ABSOLUTISME, MONARQUIA HISPÀNICA I ART, són els quatre apartats on estan organitzades les propostes de recerca, cada grup ha de passar per cada apartat i ha de fer les investigacions pertinents a partir del grup d'experts.

La metodologia que emprarem és la del treball cooperatiu. Fer una recerca individual de tots els aspectes d'una època potser molt llarg, per tant, us convertireu en experts i expertes d'una part del tot. Ens dividireu en petits grups i en cadascun hi haurà uns experts en temàtiques concretes. Cada expert/a serà l'encarregat de cercar, seleccionar, organitzar i transmetre tota la informació de la part del contingut que li ha tocat estudiar. És molt important recordar que cada expert ha de fer un retorn al seu grup perquè els companys i les companyes no els hi manqui informació.

L'avaluació es farà a partir del vostre dossier, de l'actitud a classe i del resultat final del vostre còmic.



Molta sort i endavant!